Tjejer kan!

Spänning, förväntning och nyfikenhet kan sammanfatta känslan man hade inför starten av Trainee Halland 2012. Nu har vi traineer hunnit samla oss och blivit introducerade i våra nya roller på våra nya arbetsplatser. Här följer en presentation av hur mina första veckor har sett ut som trainee på Varbergs Bostad AB.

Min handledare valde att inledningsvis släppa ut mig bland de olika arbetsrollerna som ett bostadsbolag besitter. Detta främst för att låta mig skapa min bild av hur företaget arbetar samt för att jag ska få lära känna personalen, visa dem vem jag är och förklara vad min roll i företaget innebär.

Så nu de första tre veckorna har jag fått bevisa att jag inte har tummen mitt i handen och att även tjejer kan för reparatörerna, fått stå ut med att arbeta i både vått och torrt med trädgårdsgruppen, fått vara den första snickarna sett att spika pappspik med rött nagellack och så vidare.. Samtidigt har jag blivit insläppt i den härliga gemenskap som råder de olika arbetsgrupperna emellan. Har under denna veckan ut några arbetsområden kvar att presenteras för men hittills har jag fått en perfekt start, fått min bild av hur ett kommunalt bostadsbolag bedrivs och kan inte bli mer motiverad inför att ta tag i mina egna arbetsuppgifter.

Jag (Anna Runesson) har alltså fått tjänsten som Trainee-Fastighetsingenjör på Varbergs Bostad AB. En tjänst jag inte har arbetslivserfarenhet av då jag har en utbildning till Byggnadsingenjör bakom mig. Tjänstens huvudsakliga syfte är att i samarbete med hela företaget förvalta och utveckla Varbergs fastighetsbestånd och kommer att innefatta arbetsuppgifter som inventering av underhållsbehov, framtagande av kortsiktiga respektive långsiktiga underhållsplaner, ekonomiska kalkyler etc. Så ser fram emot att vidare hålla er uppdaterade kring de arbetsuppgifter jag kommer att få samt de problem jag kommer att stöta på.

Lämna ett svar