Nytt år, nya möjligheter

2014 var ju ett intensivt, händelserikt och spännande år, med examen och sedermera anställning som trainee som de stora höjdpunkterna yrkesmässigt. Det var verkligen skönt med lite ledigt under julhelgen. Ett nyttigt avbrott helt enkelt.

Men nu är det nytt år och det innebär såklart nya utmaningar och möjligheter. Nu under våren går den delen av traineeprogrammet som utspelar sig utanför ordinarie arbetsplats i en ny, lite mer intensiv fas. Det vankas bland annat en mer omfattande utbildning i projektledning, där vi traineer även kommer att börja driva det projekt som programgruppen tilldelar oss. Det ser jag verkligen fram emot.

I april månad startar även den tre månader långa utbytesperioden. När det gället utbytesperioden och vilket företag/kommun som den kommer att äga rum på, så är det inte riktigt bestämt än. Men det lutar åt ett kommunalt bolag, en större förvaltning i en annan kommun eller en konsultbyrå. Det svåra med utbytesperioden är att det ska passa tre parter. Dels ska det passa mig och min arbetsgivare, men det är också viktigt att det gynnar de som tar emot mig. Samtidigt som detta pågar fortsätter ju självklart allt arbete i Hylte kommun som vanligt. Som jag skrivit tidigare så är jag delaktig i arbetet med att hitta lämpliga nyckeltal i styrningen av kommunens verksamheter. Nyckeltalsarbetet är en del i strategi att underlätta för kommunens chefer att kunna styra sina verksamheter efter resultat.

Vidare så har uppdraget jag fick i höstas verkligen bekräftat min syn på analys. Jag fick nämligen i uppdrag att utreda kommunens hantering av statliga ersättningar för asylsökande. Det kanske verkar torrt och tråkigt. Men det är oerhört intressant och spännande att sätta sig in i ett problem och försöka lösa det på bästa sätt. Framförallt är det kul och motiverande att se att mina insatser bidrar till att förbättra Hylte kommun.

God fortsättning!

Läs även Daniels tidigare blogginlägg:
”Tid för reflektion”
”Det är inte bara jag som känner mig ny på jobbet?”

Lämna ett svar