Två månader har gått!

Snart har det gått två månader sedan flytten till Varberg och de märkbara skillnaderna jag kände under starten av livet på västkusten har börjat bli allt mer omärkbara (förutom vissa dialekter förstås). Jag upplevde Varberg som en väldigt charmig och vacker liten stad med människor som säger hej när man går förbi, något jag är ovan vid i Stockholm. Allt verkar vara lungt och stressfritt i Varberg vilket står i stark kontrast till vad jag är van vid och blir lite osäker ibland och undrar om något är fel, varför går folk så långsamt? Omedelbart kommer jag ihåg var jag är och blir återigen lugn.

Snart två månader, säger det igen för att påmina mig själv om att det är en väldigt kort tid men det känns som hel evighet med tanke på hur mycket jag har hunnit vara med om. Älskar att jobbbet på den Medicintekniska avdelningen där jag jobbet är varierat. Dagar med möten om kvalitetssäkring eller upphandlingar byts mot dagar med modifikationer av MR- Kameror där man får se hur det teoretiska från studietiden är i verkligheten eller dagar med reparationer av muskelstimulatorer. Har fått vara med om min första ultraljudsundersökning och bevittnat en pytteliten människas pågående utveckling. Under allt detta så träffar man massvis med olika människor alltifrån patienter, sköterskor, läkare, företagare, ingenjörer, administratörer, tekniker, vaktmätare. Ja listan kan göras hur lång som helst och bevittnar om hur många olika kompetenser som samarbetar för att sjukhuset ska fungera. Hallands sjukhus är är belägen på tre fysiskt olika platser nämligen Varberg där jag är i huvudsak men även Halmstad och Kungsbacka där jag har jobbat i mindre utsträckning . En del av MTA verksamheten är primärvården och det medför flera besök hos olika vårdcentraler runt om i Region Halland. På grund av denna geografiska spridning blir varje dag en unik upplevelse med helt nya människor och chansen att få hjälpa till och bidra.

Traineedagarna har blivit något jag ser framemot dels för att jag träffar de andra traineerna och får veta hur de har det på sina respektive arbetsplatser och dels för föreläsningarna som jag tror att vi kommer och ha nytta av inför det kommande projektarbetet. Alla i traineegruppen är väldigt drivna och öppna och det finns en atmosfär av postiv förväntan eller så är det bara jag. Men jag tror att det kommer bli ett väldigt bra samarbete då alla är väldigt (nu kommer jag att låta som en trasig skiva på oändlig repeat från de andra) ENGAGERADE.

Lämna ett svar