Högt och lågt

Så kan arbetet som kommunikatör inom offentlig sektor beskrivas. För mig, som jobbar på två ganska olika arbetsplatser, blir det kanske extra påtagligt.

I Hylte är mitt fokus just nu att utveckla intranätet och jag har precis genomfört en enkätundersökning bland alla medarbetare. Nu jobbar jag vidare med resultatet från den och hoppas att intranätet snart har bättre struktur och blir ännu mer användbart för medarbetarna. I Hylte är vi fyra personer på informationsavdelningen vilket gör att alla får hjälpas åt med det som behövs, den senaste tiden har jag bland annat skrivit artiklar till personaltidningen, gjort en del trycksaker och tagit fram en broschyr om sökoptimering som ska användas internt.

På Regionkontoret har jag jobbat med 2014 års kommunikationsplan för 1177 Vårdguiden och ska nu börja genomföra de insatser som planerats. Bland annat ska jag ansvara för årets kampanj kring Klamydiatest på webben. De senaste dagarna har vi också haft fullt upp att få klart material för att kunna gå ut med en kampanj som ska få invånarna i Halland att förnya sina recept innan sommaren, eftersom semestertider kan innebära att sådana ärenden tar längre tid än vanligt.

Idag är jag också med på en informationsdag för de nya traineer som ska anställas av Region Halland, för att tillsammans med min handledare ge lite tips och råd som kan vara bra att tänka på under traineetiden. Om två veckor ska jag göra samma sak när Hyltes nya trainee kommer. Jag själv tyckte att den informationsdagen, då man även fick besöka sin kommande arbetsplats, var jättebra och gjorde första arbetsdagen lite mindre nervös.

Så just nu består alltså mina dagar av allt från klamydiatest till sökoptimering, och en sak är säker – det finns alltid något att göra och man hinner aldrig få tråkigt!

Läs även Annas tidigare blogginlägg:
”Synapsen”
”Du borde ha Sveriges viktigaste jobb”
”Stolthet och fördom”
”Det går fort när man har roligt”
”Framtidstro”
”Ny på jobben och första utbildningsdagen”

Lämna ett svar