Pride Falkenberg!

Nu det redan gått en månad på min utbytesperiod som jag gör hos Falkenbergs kommuns ungdomssamordnare. Det är både kul och spännande, inte minst då mitt största fokus för tillfället ligger på att arrangera Falkenbergs (och Hallands…) första Pridefestival den 14 juni! Dagen kommer att vara en kärleksfest med fokus på alla människors rätt att vara sig själva och älska vem de vill.

Idén om en Pridefestival föddes utifrån den mötesplats för unga HBTQ-personer som min kollega Jill startade i höstas. Ungdomarna på mötesplatsen tyckte att det var en jättebra idé att uppmärksamma HBTQ-personers rättigheter genom en dag av festligheter. Och festivalen, som från början inte var tänkt att bli särskilt stor, har fått ett fantastiskt mottagande och respons och nu planeras en heldag med musik och artister, seminarium, uppträdanden, stand-up och andra happenings. Och självklart ett Pridetåg som kommer att gå genom staden.

Nu arbetar vi intensivt för att rodda ihop alla delar och tiden går fort… Men jag är övertygad om att resultatet kommer bli en dag som sent glöms av. Så boka in den 14 juni för detta vill ni inte missa!

Gå gärna in och gilla vår FB-sida där också mer info om dagens programpunkter kommer att komma inom kort: https://www.facebook.com/pages/Pride-Falkenberg/1480484355503228#!/events/1467980320102986/

Vi ses i Falkenberg den 14 juni!

P.s Alla som vill är välkomna att hjälpa till som volontärer under dagen. Kontakta gärna mig för mer info.

 

Läs även Cecilias tidigare blogginlägg:
”Vårens nya utmaningar”
”I väntan på inspektion…”
Jämställdhet på agendan
”Kvalitet i fokus”
”En riktigt kick-start som trainee”

Lämna ett svar