Åsikter och insikter

Halmstad satsar mycket på cykel. Vi på teknik- och fritidsförvaltningen har ett uppdrag att för varje år skriva ett cykelbokslut. Cykelbokslutet för 2013 är klart och där sammanställs allt som gjordes förra året, för att ge Halmstads cyklister en tryggare, smidigare och trevligare stad att cykla i. En kollega och jag har presenterat Cykelbokslut 2013 för politiker på olika nivåer och det är roligt att prata om något som engagerar politikerna och som vi kan känna stolthet över! Än finns det mycket kvar att göra men vi är på rätt väg.

En tjusning med att jobba i kommunen är att det ofta engagerar många, inte bara politiker. Åsikter kommer in från alla håll och kanter; via facebook, insändare i tidningen, mail och telefonsamtal. Det är roligt och jag är övertygad om att det höjer kvaliteten på arbetet. Jag vet att jag måste kunna motivera alla beslut och alltid göra det som ger mest nytta för oss halmstadbor. Dessutom är det viktigt att få veta om någonting inte står rätt till ute i vägnätet – det är omöjligt för oss på teknik- och fritidsförvaltningen att hålla koll på alla vägar, cykelbanor, skyltar, vägmarkeringar och belysningsstolpar – så att vi kan rätta till det som är fel.  Självklart är det extra roligt när det kommer positiva reaktioner! Det är viktigt att känna att det jag gör uppskattas, annars är det lätt att tappa motivationen.

Jag har insett att det i offentlig sektor finns otroliga möjligheter att arbeta med något som berör människor i min omgivning. Till och med om man jobbar med gator och trafik. Inte trodde jag att det fanns ett så stort intresse för vägbredder, snöröjning, gatubelysning och vägskyltar!

Så till alla som orkar påpeka, gnälla och berömma – TACK för att ni hjälper till att förvalta och förbättra vår offentliga miljö!

 

Läs även Stinas tidigare blogginlägg:
Fullt upp!”
”Trainee Halland drar norrut!”
”Ute och cyklar?”

Lämna ett svar