Studiebesök i Stockholm

I torsdags morse åkte båda traineegrupperna tillsammans upp till Stockholm för studiebesök under två intensiva dagar.

Under torsdagen hann vi med Sveriges Kommuner och Landsting samt Näringsdepartementet. Studiebesöket på Sveriges Kommuner och Landsting var uppdelat i tre block. Det första blocket var en allmän presentation om verksamheten, det andra handlade om EU och det tredje handlade om satsningen ”Sveriges viktigaste jobb”. Därefter var vi på Näringsdepartementet och lyssnade på hur de arbetar med regional tillväxt.

På fredagen började vi med en guidad tur i riksdagen och fick veta mer om hur de arbetar och hur det fungerar. Därefter var det ett besök på Justitiedepartementet som stod på schemat. Detta var också uppdelat i tre block. Det första handlade om hur deras verksamhet är uppbyggd, det andra handlade om förvaltningslagen och förslaget till en ny förvaltningslag och det tredje handlade om rollen som tjänsteman på Regeringskansliet.

Det var två fullspäckade dagar med väl utvalda och intressanta studiebesök. Ett stort tack till Christina och Caroline som styrde upp allt på ett fantastiskt bra sätt.

 

Läs även Hanna Larssons tidigare blogginlägg:
”Det bästa av två världar”
”Traineegrupp 2013/14 är igång”

Lämna ett svar