Slutspurt

Klockan fyra igår eftermiddag konstaterade någon i gruppen att vi precis haft vår sista utbildningsdag. Det var en intressant eftermiddag som handlade om teknisk utveckling och våra framtida utmaningar inom det och hur det påverkar verksamhet och arbetssätt. Men som sagt, vi befinner oss verkligen i slutskedet av traineeprogrammet och det märks på många sätt.

Alla är nu riktigt varma i kläderna på sina respektive arbetsplatser. För egen del sitter jag för tillfället med bland annat revideringen av delegationsordningen, förbereder en presentation till nästa vecka där jag ska gå igenom nya lagändringar och arbetar med olika uppdrag som ska bidra till att säkerställa kvaliteten och rättssäkerheten. Därtill går mycket av min tid åt till rådgivning i komplexa frågeställningar som spänner över flera rättsområden.

En del av aktiviteterna i vårt projekt har vi nu dessutom genomfört. Vi har t.ex. varit på olika gymnasieskolor och pratat med eleverna om jobben i offentlig sektor. Det återstår endast ett gymnasiebesök och ett besök på Högskolan i Halmstad där vi ska berätta om hur det är att vara trainee. Vi är även i full gång med att planera inför avslutningen då vi ska redogöra för resultatet av våra aktiviteter och berätta om olika delar av traineetiden för chefer, handledare och politiker.

Än är det dock inte slut och vi har som sagt aktiviteter kvar att genomföra och ett studiebesök i Stockholm att se fram emot innan vi lämnar epitetet trainee bakom oss. Slutspurten har börjat.

 

Läs även Emelies tidigare inlägg:
”Back in business”
”Avslut och semester”
”Vad säger lagen?”
”Politiker och tjänstemän”
”Nya utmaningar”
”Fikadiskussioner”
”Projektarbete”
”En komplex förvaltning”
”Kurs i Stockholm”
”Att sätta mål”
“If you want corn plant corn”
“Ny på jobbet”

Lämna ett svar