Det bästa av två världar

Hej! Då var det dags för mitt andra inlägg här på bloggen. Tiden har gått väldigt fort, och det är helt klart ett tecken på att jag hamnat rätt. Jag känner mig väldigt nöjd med mitt val att börja som trainee på Trainee Halland och Varbergs Fastighets AB. Jag har blivit varmt välkomnad och omhändertagen på bästa möjliga sätt från första dagen.

Det är mycket som är nytt för mig, men även mycket nytt som händer i bolaget. Vi har bland annat börjat med projekt i partnering som är en projektform där alla nyckelaktörer kommer in i projektet tidigt och på så sätt minskar missförstånden och alla blir mer nöjda med resultatet. Det är även mycket nytt miljötänkande i byggsektorn, så det tar vi till oss och arbetar aktivt med.

Det är många spännande byggprojekt på gång i Varberg och det är kul att få vara en del av det. För att bara ha varit här i en och en halv månad så har jag hunnit vara med om mycket. Vi har bland annat varit iväg på en studieresa och fått inspiration till kommande projekt. Jag har fått vara med på intressanta projektmöten både vad gäller pågående projekt men även nya. Just nu bara suger jag åt mig kunskap från alla duktiga och erfarna människor omkring mig. Jag har hunnit med att göra en del saker på egen hand också, mest insamling av data och sammanställningar inför kommande projekt. Det har handlat om nybyggnadskostnader av skolor/förskolor och olika former av miljöarbete.

Det känns som att jag har fått det bästa av två världar, både traineeprogrammet och själva arbetsplatsen. Nästa träff med traineegruppen är på fredag och då är det ekonomi som står på schemat. Jag ser fram emot att träffa alla traineer igen och utbyta erfarenheter. Det är en fullspäckad höst med massor av roliga och intressanta saker som händer, både med traineegruppen och på Varbergs Fastighets AB.

 

Läs även Hanna Larssons tidigare blogginlägg:
”Traineegrupp 2013/14 är igång”

Lämna ett svar