Tillbaka i ”det gamla” fast med nya uppgifter!

Efter sommaren har jag fått i uppdrag att jobba som nämndtjänsteman för Hjälpmedelsnämnden i Halland. Det är en samverkansnämnd mellan kommunerna och Region Halland. Jag har väldigt lite förkunskaper om hjälpmedel, men det känns jättekul att få sätta sig in i ett nytt – och viktigt! – område. Dessutom får jag i den här rollen en möjlighet att lära mig mer om den politiska processen, vilket jag tror att jag som statsvetare kommer att ha väldigt stor nytta av.

Utöver arbetet med Hjälpmedelsnämnden stöttar jag ledningsgruppen för Tillväxt med agendasamordning, anteckningar och liknande. Jag har ett stort intresse för tillväxtfrågor så det känns väldigt kul att få delta på mötena och bli mer insatt i hur Halland arbetar med frågor inom näringsliv, kultur, infrastruktur och EU-arbete m.m.

På onsdag ska jag och två andra från traineegruppen besöka Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg för att prata med elever om jobben i offentlig sektor. Det är tio år sedan jag själv tog studenten från PS, så det ska bli kul att komma tillbaka!

Läs även Carolines tidigare blogginlägg:
”Tillbaka i Halmstad”
”Microft-spelaren Marcus Nyman provar på jobbet som planarkitekt”
”Sveriges viktigaste jobb”
”Utbytesperiod på SKL i Stockholm”
”Lugnare tider”
”En vecka på Region Halland”
”Höstens stora arbete går mot sitt slut”
”Mixen mellan två världar”
”Intervjuer, traineeprojekt och workshop i Göteborg”
“Nästan två månader har gått”
“Ny på Region Halland”

Lämna ett svar