Traineegrupp 2013/14 är igång!

I måndags morse var första gången som vi, alla nya traineer, träffades för första gången. Det var en nervös, men glad grupp som samlades klockan nio på Steningegården för att tillbinga tre dagar tillsammans. Det var några som träffats tidigare, men de flesta var nya ansikten. Nervositeten släppte ganska snabbt och alla verkade trivas från första stund. Det låg en spänning och förväntan i luften. Efter att ha ätit frukost tillsammans var det dags att planera övriga måltider. Allt skulle göras från grunden, från planering och inhandling till att det stod färdigt på bordet. Gruppuppdelningen gick fort och planeringen var igång. När allt var planerat drog första passet igång om hur en grupp byggs upp och fungerar. Det var stor vikt på att lösa eventuella konflikter innan de bröt ut. Sen var det dags för lunch. Efter lunchen var det inhandling av maten, förberedelser och allmänt trevligt. Kvällen avslutades med att alla gjorde en längre presentation av sig själv, så nu har alla koll på det mesta om varandra.

Tisdagen började med frukost och sen var det dags för mer om gruppdynamik och olika övningar. Efter lunch kom traineegruppen som började förra året och presenterade sig och gjorde olika lekar och gruppövningar. Det var en väldigt trevlig stämning och alla verkade ha kul. När kvällen närmade sig lagades det middag och förbereddes inför onsdagens stora lunch. På onsdagen skulle projektgruppen, allas chefer, handledare och andra berörda personer komma och vi skulle bjuda på lunch. Totalt skulle vi bli runt 40 personer.

Förmiddagen på onsdagen bestod mest av matlagning och förberedelser. Allt flöt på bra och alla var engagerade. När maten, som bestod av olika snittar, pajer, sallad och bröd samt vita kladdkakemuffins med grädde och bär, var klar så var det samma nervösa stämning som första dagen. Nu skulle alla träffa sina chefer och handledare igen. De stora frågorna var om maten skulle räcka och vad man skulle ha på sig, och kan man ägna sig åt den typen av frågor är det mesta under kontroll.

Maten räckte och alla verkade uppskatta den, traineerna matchade sina arbetsplatser klädmässigt och stämningen under lunchen var förväntansfull och glad. När arbetsgivare och övriga begett sig var det bara städningen som återstod och alla var väldigt nöjda och såg fram emot sin första dag på respektive arbetsplats. Sammanfattningsvis var det tre dagar med många skratt, trevliga människor och en grupp med ett väldigt driv. Det kommer bli 16 fantastiska månader att se fram emot med mycket att lära sig, blandade utmaningar och engagerade människor.

Lämna ett svar