Hur mycket vet du om vad välfärdssektorn faktiskt erbjuder?

Nu är sommarens lata dagar till ända och arbetsrutinen är numera återställd efter att nästan samtliga medarbetare har kommit tillbaka ifrån sina semestrar. Som det ser ut nu så kommer hösten bli en intensiv period, både med Trainee Halland och på min arbetsplats på Socialförvaltningen i Falkenberg.

Vi har nu i ”Traineegruppen” fastslagit vilka aktiviteter som vi kommer att genomföra under hösten. Den aktivitet som jag själv är med och ansvarar över avser att besöka en handfull gymnasieskolor i Halland. Besöken ämnar föra fram offentlig sektor som en attraktiv arbetsgivare samt att presentera och förtydliga det stora antalet olika yrkesgrupper som finns inom Hallands kommuner och Region Halland.

Om jag ser till min egen erfarenhet av gymnasietiden, så hade jag ingen direkt kunskap om de yrken och yrkesgrupper som välfärdssektorn faktiskt erbjuder. Kommun och Landsting var närmare något obskyrt, och en arbetsplats där jag trodde att endast politiker verkade i. Mycket har hänt sedan dess, och det ska därför bli oerhört inspirerande att få komma ut till gymnasieskolorna och dels profilera oss själva som goda ambassadörer för välfärdssektorn, och dels få ta del av det utbyte som dialogen med eleverna erbjuder, i vilken vi får elevernas reflektioner av offentlig sektor och vi informerar om offentlig sektor som arbetsplats.

 

Läs även Daniels tidigare blogginlägg:
”Den som väntar på något gott”
”Snart dags för ledighet”
”Full fart på socialförvaltningen”
”Assessmentdagar för Trainee Halland 2013″
”Allt har gått i en rasande fart”
”Trainee vs. student”
”Ekonomresa”
”Bokslutsdagarna”
Projektutbildning i Mölndal”
“Budget 2013″

Lämna ett svar