Tillbaka i Halmstad

Nu är jag tillbaka på Regionkontoret i Halmstad efter tre månaders utbyte på SKL:s kommunikationsavdelning i Stockholm och fyra veckors semester i Varberg. Jag är väldigt nöjd med min tid på SKL! Det har varit spännande att få sätta sig in i deras arbete med Sveriges Viktigaste Jobb-satsningen, som vi ju även arbetar med på lokal nivå i traineegruppen. Jag har lärt mig mycket om arbetet med sociala medier och hur man når ut till sin målgrupp. Eftersom SKL fungerar som en intresseorganisation för Sveriges kommuner, landsting och regioner har jag också fått ett bredare perspektiv i synen på dessa organisationer.
 
Varje morgon började med en genomgång av vad som hänt i media det senaste dygnet, på områden som berör SKL:s medlemmar. Det var väldigt värdefullt för att förstå samspelet mellan politik på nationell, regional och lokal nivå. Därefter hade vi i Sveriges Viktigaste Jobb-redaktionen möte för att besluta om vilka som skulle bli dagens aktiviteter på Facebook, Instagram och Twitter. Det har varit spännande att följa utvecklingen kring kampanjen på de sociala medierna. Speciellt kul har det varit när vi lyckats skapa interaktion med våra följare.
 
Här på Regionkontoret känns allt än så länge något förvirrat men samtidigt väldigt inspirerande. På ett vis känns det tydligt att jag varit borta i fyra månader, men samtidigt känns det som att jag aldrig varit iväg. För tillfället går jag igenom mejl och diskuterar höstens uppgifter tillsammans med min handledare. På torsdag blir det kick-off och ett kärt återseende med övriga i traineegruppen J
 

Lämna ett svar