Full fart på socialförvaltningen

Från och med i måndags var det skarp läge på min nya tjänst som verksamhetsekonom på socialförvaltningen. De områden som jag sitter med är ”Stöd och hälsa” och ”hemtjänst”, alla ganska stora och komplexa områden när det kommer till ekonomisk uppföljning.

Denna vecka har i princip nästan enbart handlat om att ta fram nyckeltal samt att sammanställa månadsbokslutet. För er som inte vet vad som innefattas i ett månadsbokslut så innebär det i korthet att sammanställa alla transaktioner under föregående månad samt att se till att alla överföringar verkställs, så att intäkter och kostnader handlar under rätt period. Detta görs för att en rättvis och korrekt resultat- och balansräkning ska kunna framställas. Ifall månadens resultat inte framställs rättvist blir det också betydligt svårare att göra en kvalitativ uppföljning på eventuella brister i verksamheten som behöver följas upp ytterligare.

Nästa vecka är det dags för den ekonomiska uppföljningen tillsammans med enhetscheferna. Förutom arbetet med månadsbokslut så är min tjänsts huvudsakliga uppgift att agera ekonomiskt stöd till enhetscheferna och i många fall även agera en länk mellan dem och förvaltningsledningen. Ett spännande uppdrag eftersom jag ständigt har en viss koppling till den verksamhet som respektive enhet bedriver.

 

Läs även Daniels tidigare blogginlägg:
”Assessmentdagar för Trainee Halland 2013”
”Allt har gått i en rasande fart”
”Trainee vs. student”
”Ekonomresa”
”Bokslutsdagarna”
Projektutbildning i Mölndal”
“Budget 2013″

Lämna ett svar