En vecka som trainee på Region Halland

Förra veckan var en variationsrik vecka, som så många andra. På måndagen arbetade jag och två andra traineer med att finslipa traineegruppens gemensamma projektplan, som vi förväntas presentera nu på torsdag. Projektplanen ligger till grund för de aktiviteter vi i traineegruppen kommer att genomföra under 2013, som en del av vårt gemensamma uppdrag.

I tisdags höll jag tillsammans med två andra ur traineegruppen i ett föredrag om Trainee Halland på Högskolan i Halmstad. Vi pratade om våra respektive tjänster och vad det innebär att vara trainee. Det var intressant att reflektera över den egna tjänsten utifrån deltagarnas frågor. På onsdagen kom West Sweden, som är ett EU- & representationskontor för regionerna Halland, Västra Götaland och Värmland, hit till Regionkontoret. De har kontor både i Bryssel och i Göteborg och berättade om sitt uppdrag och om hur processen kring regionsövergripande projekt går till. Torsdagen ägnades dels åt att avrunda arbetet med den nätverksinventering jag genomfört under hösten och dels åt inläsning inför ett nytt uppdrag jag fått på ämnet infrastruktur.

På fredagen deltog jag sedan i ett möte med Hallandstrafiken och kommunernas representanter inom kollektivtrafik och infrastruktur för att diskutera kommande satsningar. Kollektivtrafik och infrastruktur är politiskt heta frågor som många hallänningar har åsikter om. Därför är det väldigt intressant att lära sig mer om hur man arbetar politiskt på området och om de diskussioner som förs på kommunal, regional och nationell nivå.

 

Läs även Carolines tidigare blogginlägg:
”Höstens stora arbete går mot sitt slut”
”Mixen mellan två världar”
”Intervjuer, traineeprojekt och workshop i Göteborg”
“Nästan två månader har gått”
“Ny på Region Halland”

Lämna ett svar