Fördelar och nackdelar med en växande förvaltning

Jag jobbar som VA-ingenjör på teknik-och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun, en förvaltning som lider av växtvärk. Under den senaste tiden har vi haft ont om kontorsplatser vilket har lett till att några sitter tillsammans två och två i större rum samt att ett konferensrum gjorts om till kontor. Några får till och med sitta i korridoren vid mindre konferensbord, däribland jag, i alla fall för tillfället.

Men jag tror inte detta med att vara trångbodda är så farligt, det finns vissa fördelar om man tänker till i alla fall som ny. Jag satt i förvaltningens minsta kontor tidigare. Jag hade ett kontor när jag kom hit och det borde varit perfekt MEN det var långt bort från min avdelning så det kändes sådär. Ska med en gång säga att det inte var något fel på dem jag satt bredvid men kontakten med kollegorna på min avdelning blev lite sådär. Numera sitter jag i korridoren vid avdelningens konferensbord, som även tjänstgör som fikabord vid fredagsfikat (bilderna) man kan säga att jag idag har det största kontoret, det är dock en del spring på mitt kontor…

Numera sitter jag utanför min handledare och behöver bara öppna munnen för att vi ska kunna kommunicera, tidigare kändes det som om man behövde beställa taxi för att komma till hans rum, bara för att finna att han var ute på ärenden. Likaså är kontakten med kollegorna mycket bättre, det blir mer naturligt att småprata lite när man sitter i samma ende av huset, likaså blir det lättare att få hjälp. En nackdel är dock att man inte sitter så privat men å andra sidan så får man lämna det privata hemma när man går till jobbet.

Man ska väl understryka att stämningen är bra på jobbet trots detta lilla problem, de flesta som inte har något kontor är antingen deltidsanställda eller korttidsanställda. Jag kommer att få ett kontor någon gång i slutet av månaden, vi har några som ska gå i pension till månadsslutet. På längre sikt kommer förvaltningen antingen få ytterligare en våning alternativt kommer man bygga ut huset.

Läs även Svens tidigare blogginlägg:
”Sammanfattning av året som gått”
”Vatten- ett livsviktigt livsmedel”

Lämna ett svar