13 riskfaktorer

I veckan träffades alla traineerna igen för första gången under det nya året. Juluppehållet var välbehövligt men det var riktigt kul att återigen se alla deltagare med nya innovativa krafter, det känns som att det kommer bli ett taggat år 2013!

Under uppehållet har vi dock inte varit sysslolösa, vi har bland annat delat in oss i mindre grupper som jobbat med projektplanen. Projektplanen är ett dokument som ska beskriva strukturen och händelseförloppet i projektet. För nya läsare så kommer projektet att handla om ”attraktiv arbetsgivare”. Projektplanen är ganska omfattande med många olika avsnitt. En del som jag och min kollega Sven ansvarar över är riskanalysen. I riskanalysen försöker man att vara förutseende och identifiera tänkbara risker som kan dyka upp under projekttiden. Det kan vara både små och stora faktorer som på något sätt kan ha inverkan på arbetet. Riskerna placerar man sedan i olika riskkategorier (Låg-mellan-hög) utifrån hur ofta man tror att de kan inträffa (sannolikheten) och hur stor inverkan det skulle ha om det väl händer (konsekvensen).

Hittills har vi identifierat 13 olika riskfaktorer.  Det låter kanske mycket?  Vi tänker dock att det är bättre att vara medveten om alla risker, stora som små, innan de dyker upp så att varje deltagare känner till att det är något som kan inträffa och vad man i sådana fall kan göra åt det.

Den 14 februari ska vi lämna in projektplanen till vår styrgrupp som antingen kommer att godkänna den eller återkoppla och begära komplettering.

 

 

 

Läs även Oscars tidigare blogginlägg:
”Att prioritera”
”Framtidstro”
”Ett gott bemötande”
“Som en nål i en höstack“

2 svar på ”13 riskfaktorer”

  1. Det där låter mycket intressant.

    Ditt proaktiva sätt att tänka, Oscar, gör mig glad. Det handlar om att mota Olle i grind. (Vem nu denne Olle är; själv känner jag ingen som heter Olle, så jag svävar i ovisshet därom; men kanske du vet?)

    FDETDA: Kan du inte kortfattat beskriva vilka de 13 hittills identifierade riskfaktorerna är? Det tror jag att dina följare här på bloggen bra gärna skulle vilja veta.

Lämna ett svar